Legendele spun că ceaiul tradițional preparat din condimente Masala exista deja în urmă cu câteva mii de ani, când Maharajașii indieni ai vremii sorbeau un decoct puternic din diverse mirodenii pentru a rămâne treji în timp ce discutau chestiuni judecătorești.
Cum a apărut Masala Chai tradițional indian?
Băutura, care a fost servită cândva la curțile regale, conținea doar mirodenii și ierburi ayurvedice și era folosită atât ca băutură sănătoasă, cât și ca medicament ayurvedic. Abia odată cu sosirea britanicilor, care au descoperit magia ceaiului în India și au înființat plantații de ceai în Assam în 1835, frunzele de ceai negru au început să fie adăugate la ceaiul tradițional masala.
Inițial, însă, nu a fost ușor să introduci consumul de ceai negru în India, deoarece acesta era inaccesibil pentru oamenii obișnuiți. Și așa s-a născut o versiune mai accesibilă, cu mai puțin ceai negru dar îmbogățit cu lapte și zahăr pentru a păstra gustul puternic și delicios. Comercianți britanici plini de resurse au promovat apoi acest ceai în stil britanic ca o băutură delicioasă pentru un moment de relaxare și răcoarire. Odată cu popularitatea în creștere, Masala chai a început apoi să fie oferit în gările și în toate locurile publice unde era vândut de vânzătorii stradali de ceai, numit chaiwala, în mici vase de lut numite kullhars pentru un moment de relaxare în agitația vieții de zi cu zi. Așa a apărut ceaiul tradițional Masala așa cum îl cunoaștem astăzi.
Ce conține Real Masala Chai?
Această băutură delicată condimentată a devenit unul dintre principalele simboluri ale culturii indiene, precum și o sursă de mândrie pentru localnici, fiecare regiune și chiar fiecare familie din India având propria rețetă Masala chai care a fost transmisă din generație în generație.
Masala înseamnă un amestec de condimente care, deși variază adesea, conține aproape întotdeauna ghimbir, cuișoare, cardamom, nucșoară, piper negru și scorțișoară. Este cel mai delicios cu lapte integral (recomandăm laptele organic), care îi conferă băuturii delicatețea. Un alt element esential este zaharul, ideal zaharul din trestie. În India se folosesc zahăr din trestie de zahăr brut numit jaggery, care acționează mai mult ca mierea.
Pregătește deliciosul MASALA CHAI în pliculețe de ceai porționat cu ușurință acasă sau la birou și lasă-te împrospătat la fel cum făceau Maharajașii din India antică. În bogata sa compoziție veți găsi:
-
Ceai negru Assam: împrospătează mintea, îmbunătățește concentrarea și vigilența generală
-
Zingiber officinale: promovează vitalitatea, buna digestie și imunitatea
-
Elettaria cardamomum: favorizează o bună digestie
-
Cinnamomum zeylanicum: acționează ca un antioxidant și împrospătează corpul și mintea
-
Syzygium aromaticum: susține circulația sângelui și sănătatea cardiovasculară
-
Piper nigrum: sustine sistemul respirator si nervos
-
Piper longum: stimulează apărarea organismului și promovează rezistența la stres
-
Myristica fragrans: promovează un apetit sănătos
Încercați și două moduri diferite de pregătire:
Mod indian: Aduceți la fiert 250 ml apă (¾ cană) și lapte (¼ cană). Se reduce focul, se pun 1-2 plicuri de ceai si se lasa sa fiarba 3-5 minute. Lasă-l să stea puțin. Adaugă zahăr din trestie, sirop sau miere după gust și bucură-te de un Masala Chai delicios.
Mod britanic: Turnați 250 ml de apă clocotită peste pliculețul de ceai și lăsați-l la infuzat timp de 3-5 minute. Adaugă lapte și trestie de zahăr, sirop sau miere după gust și bucură-te de un Masala Chai delicios.