Regiunea Kashmir era o parte importantă a „Rutei Mătăsii”, care includea ceaiul și comertul cu mirodenii. Caravanele au călătorit din China prin nordul Indiei până în Asia centrală și mai departe in Orientul Mijlociu. Însuși numele ceaiului Kashmiri Kahwa provine din arabă și înseamnă „băutură aromatică”, care are efecte stimulatoare precum cafeaua. În timpul dinastiei Moghul din India, grădini și palate magnifice au fost create în Kashmir, unde această băutură era adesea servit. De aceea Kashmiri Kahwa, este numit și „ceaiul Moghul”.
Ceai verde Kangra și amestec delicios de condimente orientale
Preparare
Preparat în stil britanic: Se toarnă 250 ml apă clocotită peste pliculețul de ceai și se lasă la infuzat 3-5 minute. Adăugați zahăr din trestie, sirop sau miere după gust și bucurați-vă.
Preparat în stil indian: Aduceți la fiert 250 ml apă. Se reduce focul, se pun 1-2 pliculete de ceai si se lasa sa fiarba 3-5 minute. Lasă-l să stea puțin. Adăugați zahăr din trestie, sirop sau miere gustul tău și bucură-te.
Doza Recomandata
4–5 căni pe zi
Uz
Bucurați-vă de un delicios ceai indian Kashmiri Kahwa într-un pliculeț de ceai oriunde v-ați afla.
Bucurați-vă de el, la serviciu, la școală sau oriunde nu aveți ocazia să vă pregătiți această băutură răcoritoare în mod clasic indian.
Ingrediente
ceai verde Kangra, cardamom, scorțișoară, petale de trandafir, cuișoare, migdale, șofran