Prepararea elixirelor ayurvedice
Prepararea elixirelor din plante sau a avalehas are loc exact așa cum este descrisă pregătirea lor în textele ayurvedice clasice. Acestea se bazează pe valorosul fruct ayurvedic Amla, care conține o cantitate mare de antioxidanți și vitamina C. Fructul Amla este mai întâi scufundat într-o baie de apă fierbinte pentru a separa pulpa nutritivă de miez. Se prepară apoi un decoct de plante dintr-un amestec de părți individuale din zeci de plante, care este apoi amestecat cu pulpa moale a fructului Amla. În următorul proces de încălzire ulterioară, excesul de apă se evaporă până când, în faza finală, rămâne doar o consistență sub formă de dulceață din plante. Această formă este foarte ușor de absorbit de organism și oferă o terapie ayurvedică eficientă, care se completează foarte bine cu ceaiurile ayurvedice. Descoperiți combinațiile potrivite acestora în Terapii Ayurvedice la domiciliu.