Eşti aici

Spirulina - o „alga” albastră miraculoasă

Spirulina este denumită cel mai adesea alga de apă dulce, dar din punct de vedere botanic aparține cianobacteriilor albastre datorită culorii sale în lumina directă a soarelui. Cea mai cunoscută specie de spirulina este arthrospira platensis, care crește în lacurile tropicale și subtropicale cu pH ridicat și concentrații de carbonați, din Africa, Asia și America de Sud.

Alge bogate în vitamine, minerale și proteine

Spirulina a devenit unul dintre superalimentele în principal datorită conținutului său ridicat de minerale, proteine ​​și vitamine precum B1, B2, B3, B6, B9, A, D, E, K și C. Proteinele sunt necesare pentru creștere, regenerare, energie și longevitatea celulelor. Un studiu sugerează chiar că un gram de spirulina conține mai multe proteine ​​decât un gram de carne. Spirulina este bogată în acid gama-linolenic (GLA), care are efecte antioxidante și optimizează funcția creierului și inimii, precum și nutrienți ușor de absorbit precum carotenul, clorofila, ficocianina, sărurile celulare, nutrienții plantelor și enzimele. Printre metalele benefice pentru sănătate, compoziția sa include mangan, zinc, cupru, seleniu și crom.

În același timp, efectele benefice ale spirulinei sunt folosite în principal pentru a întări sistemul imunitar și vitalitatea generală a dietelor vegetariene și vegane, pentru a susține creșterea musculară și pentru a normaliza nivelul zahărului din sânge. De asemenea, ajută la pierderea în greutate și la controlul greutății. Conține fier, care contribuie la formarea globulelor roșii și la transferul oxigenului către țesuturile corpului, cupru, care ajută la transferul fierului în sânge, riboflavină, care favorizează metabolismul fierului, și tiamină, care favorizează activitatea cardiacă.

Spirulina ca o dietă cosmică

Datorită conținutului său ridicat de proteine, minerale și vitamine, spirulina a fost cercetată științific în secolul al XX-lea ca o potențială sursă alternativă de nutriție pentru viața umană. În 1974, la prima Conferință Alimentară Mondială, spirulina a fost chiar desemnată „cea mai bună mâncare a viitorului”. Studiile științifice au arătat ulterior efectul său pozitiv asupra tratamentului multor boli, precum leucemia, diabetul, herpesul, gripa și protecția împotriva radiațiilor. Având în vedere efectele sale pozitive generale, nu este de mirare că a fost inclus într-o listă strict selectată de produse medicale și alimentare în meniurile NASA (National Aeronautics and Space Administration) pentru echipajele stațiilor spațiale.

Cum să luați Spirulina

Spirulina este disponibilă în principal sub formă de tablete sau sub formă de pulbere măcinată, în Ayurveda numită churna, care se consumă amestecată în apă caldă cu miere. Dacă doriți să încercați efectele spirulinei - să vă întăriți imunitatea, să vă curățați corpul de toxine și să vă susțineți mușchii și sa va pastrati o forma slim - puteți încerca combinația noastră unică de pulbere de spirulina măcinată cu fructe ayurvedice amla bogate în vitamina C, pe care o oferim în calitate 100% naturală și RAW.

Produse Asemanatoare

AMALAKI băutură SPIRULINA

Imunitate & muschi si salbire

34,00 lei
-+