Formula originală ayurvedică pentru o bună digestie, revigorând organismul și împrospătând minte bazată doar pe un amestec de ierburi selectate și mirodenii la originea o băuturii legendare a Maharajahi; ori indieni. Abia la mijlocul secolului al XIX-lea, în perioada Indiei Britanice, amestecul a fost îmbogățit cu ceai negru cultivat în regiunea fertilă Assam din bazinul Brahmaputra. Bucurați-vă de unul dintre numeroasele amestecuri tradiționale de indian Masala.
Ceai negru Assam și amestec delicios de condimente Masala Chai
Preparare
Preparat în stil britanic: Turnați 250 ml de apă clocotită peste pliculețul de ceai și lăsați-l la infuzat 3-5 minute. Adaugă lapte și trestie de zahăr, sirop sau miere după gust și bucură-te.
Preparat în stil indian: Aduceți la fiert 250 ml apă (¾ cană) și lapte (¼ cană). Cand fierbe, se pun 1-2 pliculete de ceai si se lasa sa fiarba in continuare 3-5 minute. Lasă-l să stea puțin. Adăuga trestie de zahăr, sirop sau miere după gust și bucurați-vă.
Doza Recomandata
4–5 căni pe zi
Uz
Bucurați-vă de un delicios ceai indian Masala Chai într-un pliculeț de ceai oriunde v-ați afla.
Bucurați-vă de el, la serviciu, la școală sau oriunde nu aveți ocazia să vă pregătiți această băutură răcoritoare în mod clasic indian.
Ingrediente
ceai negru Assam, ghimbir, cardamom, scorțișoară, cuișoare, piper negru, lung piper, nucsoara