Fructul suculent de guava, cunoscut din cocktailuri exotice, înghețate, deserturi și alte specialități culinare ale țărilor cu un climat mai cald, a devenit un simbol al paradisului tropical datorită gustului său dulce, răcoritor și delicios, care amintește de pere și smochine.
Guava sau mar guava este un copac mic, probabil originar din America de Sud, unde oamenii îl foloseau deja acum 5000 de ani. De acolo, s-a răspândit treptat în toate regiunile tropicale și subtropicale ale lumii, unde fructele sale au fost ușor îmbrățișate de culturile locale și adăugate în dietele lor.
Fructe de guava sănătoase
Dar știați că fructul de guava este considerat și un fruct foarte valoros și sănătos datorită compoziției sale bogate de vitamine, antioxidanți, minerale și fibre? Contine de 4-5 ori mai multa vitamina C decat portocalele sau alte citrice. În sistemele tradiționale de vindecare, nu numai fructele, ci și frunzele și coaja sunt folosite, de exemplu, pentru tulburări de stomac, diaree, dizenterie, diabet și probleme menstruale. De asemenea, este utilizat pe scară largă pentru efectele sale antiinflamatorii și analgezice.
Studiile experților au dovedit că frunzele și coaja de guava conțin licopen, un antioxidant (carotenoid non-provitamina) cu proprietăți anticancerigene. Consumul acestui fruct este deci o bună prevenire împotriva cancerului de stomac, plămâni, col uterin și de prostată. De asemenea, ajută la infecțiile bacteriene, inflamația și ameliorează durerea. Substanța conținută de quercetina ajută la boli virale și febră.
Vitamine și guava
Gustări regulate cu guava contribuie la un sistem imunitar sănătos datorită conținutului ridicat de vitamina C. Menține organismul într-un echilibru energetic sănătos și previne astfel oboseala și epuizarea excesivă. Conținutul ridicat de vitamina A ajuta tractul digestiv și funcțiile vizuale. Potasiul conținut susține funcționarea sănătoasă a nervilor, mușchilor și a tensiunii arteriale. Alte substanțe benefice conținute de guava includ magneziu, fier, zinc, fosfor, acizi grași omega-3, fibre și vitamina B.
Luați o gustare sănătoasă
Ne putem bucura de guava proaspătă mai ales în țările în care crește, deoarece se strică foarte repede în timpul transportului. Pentru iubitorii de plante străine se pot obține și semințe, dar aceasta este o mare provocare deoarece Guava are nevoie de multă lumină, soare și căldură și nu va supraviețui mult timp într-un mediu rece.
Prin urmare, modalitatea ideală de a te bucura de guava într-o țară cu un climat mai rece este sub formă de fructe uscate, care sunt ușor de depozitat și de luat cu tine oriunde te duci. Luați o gustare sănătoasă și încercați Guava, delicios de suculentă, plină de vitamina C, A și fibre, care este uscată cu energia solară și procesată în mod tradițional ayurvedic, fără sulf și conservanți adăugati. Luați o gustare sănătoasă și valoroasă!