Pueraria lobata sau săgeata din Asia de Est, în sanscrită kudzu, este o plantă cățărătoare originară în principal din Asia. Îl putem recunoaște după frunzele mari triple și florile albastre sau violete.
Cea mai valoroasă parte a lui Kudzu este rădăcina
Cea mai folosită parte a acestei plante este rădăcina, ale cărei efecte sunt cunoscute în Orientul Îndepărtat de mai bine de 2.000 de ani. Ayurveda descrie kudzu în primul rând ca un tonic excelent pentru regenerarea mușchilor și a întregului organism. Rădăcina de Kudzu conține izoflavonoide valoroase care au efecte de curățare, anticancerigene, antibacteriene, antioxidante și antipiretice. Împreună cu alte substanțe active, întăresc sistemul nervos și circulator și au un efect pozitiv asupra alergiilor. De asemenea, ajută la reducerea poftei de mâncare și la reducerea simptomelor neplăcute ale menopauzei.
Substanțele conținute de kudzu contribuie la o bună digestie, la tratarea diabetului, a alcoolismului și a altor dependențe. De asemenea, ajută la tratarea tractului respirator superior și a problemelor pielii, inclusiv erupții cutanate alergice, mâncărime și psoriazis. De asemenea, ameliorează durerile musculare și ajută la rujeolă, dizenterie și diaree. Acestea sprijină tratamentul poliomielitei, encefalitei, migrenelor și leziunilor traumatice.
Kudzu conține hormoni importanți pentru sistemul nervos
La sfârșitul secolului al XX-lea, mai multe studii au fost dedicate efectelor vindecătoare ale acestei plante, care au confirmat majoritatea cunoștințelor antice deja revelate despre Ayurveda. S-a dovedit științific că substanțele active conținute în rădăcina de kudzu stabilizează sistemul nervos și promovează producția de serotonină și dopamină. Acești hormoni sunt responsabili de transmiterea corectă a stimulilor către creier și de interconectarea părților sale individuale. De asemenea, s-a confirmat că acţionează ca un ajutor important în lupta împotriva dependenţelor, susţin sistemul cardiovascular şi ajută la accelerarea regenerării unui organism epuizat.
Valoarea nutrițională și utilizarea în bucătărie
Din punct de vedere nutrițional, kudzu este o sursă bogată de fier și alte minerale precum sodiu și calciu. Conține mulți carbohidrați sub formă de amidon, care au o valoare nutritivă ridicată și, prin urmare, sunt folosiți și în bucătărie pentru a îngroșa alimentele - majoritatea oamenilor cunosc această metodă de utilizare datorită disponibilității kudzu-ului sub formă de pulbere albă în magazine. Nu conține grăsimi, este ușor de digerat și previne acidificarea stomacului.
Preparate ayurvedice din Kudzu
Din punct de vedere ayurvedic, conceptul de șase arome este dominat de rădăcina kudzu, gustul dulce, care reduce efectiv vata și pitta și mărește kapha.
Oferim rădăcina măcinată a acestei plante unice într-un amestec cu alte ierburi din ceaiul Himalaya Ayurvedic Kudzu, care contribuie la întărirea mușchilor și la tonifierea țesutului muscular și ajută la creșterea masei musculare. De asemenea, acționează ca un tonic stimulant și sursă de energie pentru a întări rezistența și vitalitatea organismului. Pentru activitate fizică sporită sau antrenament sportiv, îl recomandăm în combinație cu elixirul de plante Mamsaprash, unde alături de fructele amalaki și ierburile ayurvedice, veți găsi și susan măcinat și nuci caju.
Alege alte produse din gama noastră ayurvedică pentru sistemul musculo-scheletic și îngrijește-ți spatele, oasele și articulațiile într-un mod natural.