Eşti aici

AMALAKI - Ghid de utilizare

Ai auzit de Amalaki? De fapt, acest mic fruct indian este o mare comoară a medicinei ayurvedice care a fost folosită de peste 2500 de ani.

Cantitatea sa mare de antioxidanți și vitamina C ajută la curățarea organismului de radicalii liberi, stimulează puternic sistemul imunitar și hrănește țesuturile corpului. Puteți afla mai multe despre această plantă în articolul nostru Amalaki - fructul ceresc al Indiei.

Am dori să vă ghidăm aici despre cum să beneficiați eficient de acest fruct tradițional ayurvedic. Procesăm Amalaki în fabrica noastră manuală de plante medicinale de 15 ani și vi-l oferim în mai multe variante.

Ghidul utilizatorului pentru Amalaki

Amalaki este un supliment alimentar excelent, fie ca fructe uscate ca fructe tradiționale ayurvedice gata de consumat, fie fierte într-un elixir ayurvedic, dar și ca pulbere pură măcinată de calitate RAW care poate fi folosită ca ceai ayurvedic, Amalaki fierbinte cu miere,  sau cu fructe proaspete amestecate ca smoothie ayurvedic. Depinde de tine ce alegi. Vom parcurge toate opțiunile pas cu pas.

AMALAKI ca:

  •     Fructe uscate tradiționale (prevenire și imunitate)
       
  •     Elixir ayurvedic (regenerare și vitalitate)
     
  •     Amalaki fierbinte cu miere (pentru curățare și sănătate)
     
  •     Ceai ayurvedic (pentru probleme de sănătate)
     
  •     Smoothie ayurvedic Amalaki (pentru stimularea vitalitatii)

Amalaki ca fructe uscate - Prevenire excelentă

Puteți încerca fructul proaspăt Amalaki, dar puțini oameni sunt capabili să îl mănânce întreg, deși dimensiunea lui seamănă cu o agrișă mai mare. Datorită conținutului ridicat de vitamina C este foarte acru și astringent. Cu toate acestea, conține și un gust amar, înțepător și dulce, așa că are 5 din 6 arome pe care simțurile noastre le pot recunoaște. Din punct de vedere ayurvedic, acest lucru îl face un preparat excelent pentru a echilibra toate cele trei energii biologice de vata, pitta și kapha, al căror raport individual poate fi reglat printr-o dietă respectivă cu gusturile potrivite.

Prin urmare, Amalaki se găsește întotdeauna într-o formă îndulcită, ceea ce este delicios. Ceea ce contează este dacă este recoltat într-un mod durabil într-un mediu natural fără poluare chimică și în stare copt, cum este uscat și ce îndulcitor este folosit.

Amalaki natural, alături de alte variante pe care le oferim, provine din colecția manuală naturală. Micii fermieri, al căror singur mijloc de trai este adesea colectarea manuală de ierburi și fructe, recoltează fructele Amalaki din copaci în regiunile în care cresc în mod natural, adesea în pădurile din jurul locurilor de reședință. După ce le strâng, le răspândesc pe acoperișurile plate ale caselor, unde se usucă natural la soare și apoi scapă de semințe. Ei vând o parte din recolta lor direct producției noastre de plante din Kathmandu, unde folosim acest Amalaki pentru a face ceaiuri ayurvedice.

Fapte interesante:

În unele zone, Amalaki este recoltată și de triburile indigene, cum ar fi tribul Soliga, unul dintre cele mai vechi triburi din India, care se hrănește cu recolta de fructe de pădure din sudul Karnataka, în Rezervația Biligiri Rangaswamy. Locuințele lor tradiționale sunt situate în vârful copacilor pentru a se proteja de fiarele sălbatice, motiv pentru care sunt numiți oameni copac.

Dacă Amalaki este destinat consumului direct ca fruct uscat (AMALAKI fruct natural 100g), procedura este puțin diferită – fructele proaspete sunt tăiate cu sâmburi și tăiate . Acestea sunt scufundate în suc de trestie de zahăr (suc proaspăt stors din frunze lungi de trestie de zahăr, pe care copiilor indieni le place să le sugă). Înainte de a fi așezate pe tăvile de uscare, acestea se clătesc de câteva ori cu apă curată pentru a reduce la minimum cantitatea de suc de trestie. Apoi sunt uscate în uscătoare folosind energie solară până la o temperatură maximă de 40 °C. Acest lucru creează un răsfăț, care este un supliment de vitamine popular pentru copii și adulți.

SFAT: în regim zilnic obișnuit ca prevenire a bolilor, vă recomandăm 3 bucăți (gălbenele) pe zi.
SFAT: încercați diferite variante de Amalaki - acoperim Amalaki natural cu condimente proaspăt măcinate - ghimbir, scorțișoară, cardamom și iarbă de lămâie pentru a-i îmbogăți gustul și efectele. Le-ați încercat vreodată?

Amalaki - ingredient important al prescripțiilor ayurvedice

Daca dorim sa urmam modul traditional de folosire a Amalaki ca parte a procedurilor de vindecare ayurvedice, o vom consuma sub forma de asa numitele avalehas - dulceturi sau elixir din plante, sau ca ceaiuri/bauturi curative.

Avalehas - Elixiruri ayurvedice din plante din Amalaki

În acest caz, fructele Amalaki sunt de fapt gătite, la fel ca și fructele din care se face în mod obișnuit marmelada. Acest lucru creează o dulceață în care ierburile ayurvedice sunt amestecate în diferite etape. Pentru unele elixiruri se folosesc rădăcini (ex. ghimbir, ashwagandha - ginseng indian, turmeric, lemn dulce, ..), pentru unele fructe (cardamom, piper boabe, coriandru,..), pentru altele tulpini, frunze sau coajă (guduchi, scorțișoară, sparanghel, lemn de santal, brahmi, ..). În continuare, se adaugă unt clarifiat (ghee) și miere.

La fel ca în legenda înțeleptului Chyawan, care în antichitate și-a restabilit tinerețea și vitalitatea consumând Amalaki împreună cu multe feluri de ierburi ayurvedice și a trăit până la bătrânețe, cel mai faimos elixir ayurvedic a fost numit atunci după el și se numește Chyawanprash. Garantăm calitatea Chyawanprash-ului nostru preparat în acest fel și îl folosim noi înșine în mod regulat și cu plăcere!

 
SFAT: Încercați să luați o linguriță dimineața și seara cu lapte/lapte vegetal și oferiți-vă corpului o sursă de energie care întărește puterea Ojas - esența profundă a sistemului imunitar.
În plus, puteți alege un elixir ayurvedic pe măsură - conform propriilor rețete, bazate pe Chyawanprash, am creat alte tipuri de elixir ayurvedic, care se concentrează pe numeroase probleme de sănătate legate de oase și articulații, sistemul nervos, ficat și sânge, sistemul digestiv, mușchii, căile respiratorii, tractul urinar, pielea facială și corporală, țesuturile reproductive și multe altele.

 

Amalaki fierbinte sau Smoothie Ayurvedic?

Pulberea pură măcinată fin în calitate RAW din Amalaki uscată la soare poate fi folosită ca băutură ayurvedică fierbinte (turnați 1 linguriță in apă fierbinte și adăugați miere după gust) sau o puteți folosi pur și simplu ca smoothie ayurvedic în combinație cu fructe proaspete amestecate pe gustul tău.

Corpul nostru obține cel mai mare beneficiu atunci când bea băutură Amalaki fierbinte împreună cu pulbere pură parțial depusă pe fund (este bine să amesteci înainte de a bea). Deoarece pulberea este cu adevărat valoroasă și naturală, nu se dizolvă așa cum ne-am obișnuit în cazul pudrelor instant, care conțin însă foarte mulți coloranți alimentari, îndulcitori, conservanți și antiaglomeranți. Pentru un gust plăcut, vă recomandăm să adăugați miere sau un îndulcitor natural. În smoothie-ul ayurvedic, pulberea este amestecată cu pulpa fructului, așa că nici nu-l recunoaștem când îl consumăm.

SFAT: Explorați combinații de Amalaki cu alte superalimente precum moringa, turmeric, orz tânăr, spirulina, mumio (shilajit), ashwagandha și ghimbir și pregătiți o băutură fierbinte sau un smoothie sănătos după bunul plac.

Stiai asta:

Amalaki are o așa-zisă capacitate de reținere foarte excepțională - în fiecare situație încearcă să mențină cantitatea maximă de nutrienți, și deci și vitamina C. În practică, aceasta înseamnă că poate fi gătită până la 8 minute menținând 95% din vitaminele sale. Prin urmare, nu vă fie teamă să turnați pudră de Amalaki peste apă clocotită și să fierbeți corect ceaiul ayurvedic (recomandăm 3-5 min). Nici Amalaki în elixirurile ayurvedice, în care toate ingredientele trebuie gătite împreună, nu este sărăcită.

Ceaiuri Ayurvedice cu Amalaki

Ultimul și cel mai tradițional mod de a lua Amalaki este ceaiul ayurvedic. Din lista noastră de 57 de variante de amestecuri de plante pe care le amestecăm manual, 24 dintre ele conțin Amalaki (emblica officinalis). Cea mai cunoscută combinație ayurvedică este Triphala, unde combinăm efectele a trei fructe – Amalaki (emblica officinalis) împreună cu fructele din arbori bibhitaki (terminalia bellirica) și haritaki (terminalia chebula). Această combinație, care detoxifiază puternic tractul intestinal, este de obicei foarte amar și se vinde cel mai adesea în capsule. Recomandăm mai degrabă lichide pe care organismul le absoarbe mai repede și mai bine, iata de ce este oferim triphala sub formă de ceai ayurvedic împreună cu ierburi care îi reduc amărăciunea și deci are un gust plăcut.

Te-ai hotărât deja care dintre modalități ți se potrivește cel mai bine? Iată un scurt beneficiu pentru sănătate al Amalaki:

Detoxifiere corporală - Întărirea imunității - Nutriție și regenerare celulară

Amalaki acționează ca un tonic excelent pentru funcționarea optimă a imunității, digestiei, metabolismului, ficatului, sângelui, inimii, activității creierului și a sistemului nervos. Alpiniștii, care îl cunosc, îl duc la altitudini mai mari, unde trebuie să stabilească un stomac sensibil și să susțină formarea sângelui și oxigenarea țesuturilor. Accelerează regenerarea organismului în timpul consumului mare de energie și al volumului de muncă, dar este și un supliment natural de vitamina C pentru copii.

În Amalaki veți găsi:

  •      o gamă largă de antioxidanți (substanțe care reduc procesul normal de oxidare, care este responsabil pentru îmbătrânire și pierderea celulelor)

  •      vitaminele C, B1 și B2

  •      bioflavonoide (vitamine care susțin rezistența pereților celulari împotriva pătrunderii radicalilor liberi)

  •      o concentrație puternică de aminoacizi esențiali vitali

  •      minerale precum calciu, fier și fosfor

Produse Asemanatoare

AMALAKI fruct natural

Imunitate & stomac

17,00 lei
-+

CHYAWANPRASH

Sănătate & imunitate

46,00 lei
-+

AMALAKI băutură NATURAL

Imunitate & stomac si digestie

34,00 lei
-+

TRIPHALA

Detoxifierea tractului digestiv

30,00 lei
-+