Eşti aici

Rețetă ayurvedică de spanac picant

Spanacul este cunoscut sub numele de palak în India și face parte din cele mai populare feluri de mâncare din nordul Indiei , felul principal cunoscut sub numele de Palak paneer, un sos de spanac și smântână cu brânză paneer servit cu orez basmati sau pâine naan indiană sau pâine chapati.

Spanacul este o sursă excelentă de vitamine K, A, B2 și C și de minerale precum magneziu, fier și zinc. Dintr-o perspectivă ayurvedică, spanacul fiert este recomandat persoanelor de tip vata pentru a-și echilibra dosha-urile.

Așa că iată o rețetă simplă de spanac gustos de vară :)

Ce aveți nevoie pentru 1 porție:

  •     grămadă de spanac proaspăt
  •     1 roșie mare
  •     usturoi – 1 catel
  •     bucată de ghimbir - puțin peste 1″ (sau 3 cm)
  •     1 lingurita sare
  •     praf de chimen
  •     2-3 linguri de ghee

Preparare:

Clătiți bine frunzele de spanac cu apă , tăiați-le în bucăți mai mici și puneți-le deoparte într-un castron. Tăiați roșiile bucăți și puneți-le într-un blender si amestecati . Se adauga usturoiul, se curata, se taie in jumatate si se indeparteaza coaja. La aceasta se adauga sarea si ghimbirul pe care il curatati/razuiti (puteti folosi o lingurita pentru asta) si amestecati totul. Puneți ghee într-o oală și încălziți-o la foc mic și adăugați amestecul. Prăjiți amestecul până când totul se înmoaie. Apoi adăugați spanacul tocat și prăjiți până se înmoaie. Dacă amestecul începe să ardă, puteți adăuga și puțină apă.

Spanacul astfel preparat poate fi servit cu orez, cartofi sau alt preparat ayurvedic.