Eşti aici

Guduchi - „Nectarul nemuririi”

Guduchi, este o plantă ayurvedică, cunoscută în latină ca Tinospora cordifolia. Crește în regiunile tropicale din India, Nepal, Myanmar, Birmania și Sri Lanka. Din punct de vedere ayurvedic, această plantă este considerată a fi una dintre cele mai sacre trei plante care ascund așa-numitul „amrit” sau „Nectarul nemuririi”.

Originea sacră a lui Guduchi

Originea sacră a lui guduchi este descrisă în epopeea indiană Ramayana. Rama s-a rugat ca armata sa de maimuțe să învie după războiul cu demonul distructiv Ravana. Rugăciunea i-a fost indeplinita, iar zeul Indra a stropit cadavrele cu nectar ceresc și au revenit la viață. Din picăturile de nectar care cădeau direct pe pământ, au germinat semințele arborelui de guduchi.

Tinospora cordifolia este de fapt un arbust sau mai degrabă o rădăcină cățăratoare sălbatică împletită în ramurile copacilor. Are capacitatea de a trăi fără hrana directă primită din sol și, prin urmare, este considerată o plantă sattvică care este capabilă să primească o cantitate mare de energie pranică.

Cercetare asupra efectelor Guduchi astăzi și conform tradiției

Astăzi, guduchi se bucură de un mare interes și, cercetări științifice extinse sunt în curs de desfășurare, concentrându-se în primul rând pe efectele sale antibacteriene, adaptogene, antistres, antioxidante, anticancerigene și antiinflamatorii, pe care s-a demonstrat că toate studiile le confirmă. De asemenea, multe studii au arătat în mod constant rezultatele reducerilor semnificative ale glicemiei în tratamentul diabetului zaharat.

Conform cunoștințelor tradiționale, Guduchi are deja o gamă foarte largă de efecte. Oferă energie și vitalitate, întărește sistemul imunitar al organismului, este folosit în boli infecțioase și epidemii, descompune toxinele, regenerează funcția hepatică și este folosit pentru icter, tulburări intestinale, greață, vărsături, diaree și dizenterie. De asemenea, reduce hiperaciditatea gastrică și corectează pofta de mâncare, ajută la tratarea bolilor de piele, elimină acidul uric, vindecă sistemul articular și ameliorează reumatismul, se aplică în regimul diabetic și regenerează organismul în timpul chimioterapiei oncologice.

Din punctul de vedere al conceptului ayurvedic de șase arome, guduchi conține în total trei arome din șase. Are un gust amar, înțepător și astringent și, prin urmare, este adesea folosit pentru a elimina pitta dosha acumulată. Cu toate acestea, în suma tuturor proprietăților sale, guduchi are capacitatea de a armoniza toate cele trei dosha-uri (vata, pitta și kapha) și de a hrăni toate cele șapte țesuturi (dhatus), ceea ce îl face un tonic natural foarte puternic revitalizant sau rasayana (întinerire).

Ca parte a producției noastre de ceai, procesăm guduchi prin curățare manuală atentă și amestecare ulterioară cu alte ierburi, care completează sinergic potențialul său medicinal. Oferim Guduchi ca ceai Himalayan Ayurvedic.

 

   

Produse Asemanatoare

GUDUCHI

Digestia și pofta de mâncare

30,00 lei
-+