Totul începe în Nepal - o țară cu zece din cele paisprezece varfuri de peste 8.000 m ale Munților Himalaya, dar și o țară cu văi fertile adânci, unde există suficientă umiditate pentru apariția naturală a ierburilor cu efecte medicinale, dintre care aici cresc 3.500 de specii.
Nepalul, împreună cu India vecină, este principalul leagăn al medicinei tradiționale ayurvedice, care este practicată aici de peste 5.000 de ani după rețete naturale bazate pe cunoașterea perfectă a ierburilor ayurvedice.
Colectie naturala
Peste 60 de specii de plante sunt folosite pentru a produce ceaiuri Ayurvedice Himalaya, care sunt recoltate de pe o suprafață mare a munților Himalaya. Ierburile culese manual au fost mijloacele de trai tradiționale pentru multe familii și sate întregi de generații.
Localnicii trăiesc încă ca în cele mai vechi timpuri, în ritmul ciclurilor naturale bazate pe agricultura naturală ecologică. Ierburile pe care le colectează sunt apoi uscate la soare, adesea pe acoperișurile caselor lor.
O astfel de coerență și respect reprezintă cea mai mare bază pentru dezvoltarea durabilă a vieții economice și sociale, în vederea conservării pe deplin a unui mediu sănătos pentru generațiile viitoare.
Prelucrare manuală tradițională în fabrica de plante Everest Ayurveda
1. Plantele sunt mai întâi curățate manual și apoi părțile individuale, cum ar fi rădăcinile, tulpinile, coaja, frunzele, florile, semințele și fructele, sunt prelucrate.
Procesul de curățare are loc într-un mod tradițional foarte natural pe tăvi de paie, unde ierburile tăiate sunt bine răspândite și părțile nedorite sunt îndepărtate. Impuritățile mai fine sunt apoi îndepărtate prin aruncarea ușoară a întregului conținut al tăvii în aer în spiritul înțelepciunii ayurvedice - „ceea ce este fără greutate va zbura, ceea ce este valoros va fi păstrat”.
2. Tipurile de ierburi astfel preparate sunt apoi amestecate după rețete ayurvedice, care au la bază o tradiție de o mie de ani de utilizare a ierburilor în medicina ayurvedică, fundamentată în continuare de cercetările biochimice actuale, care demonstrează eficacitatea plantelor și a metodelor moderne. .
"Namaste, ma numesc Sunita Rai. Lucrez in aceasta fabrica de 2 ani. M-am nascut in Nepal, pe care il iubesc foarte mult, asa ca ma bucur ca pot lucra in tara mea datorita acestei productii. Mă bucur că ceaiurile noastre din plante sunt vândute în Europa și că sunt bune pentru europeni. Vă mulțumim mult că ne iubiți ceaiurile, ne face fericiți! ”
3. Mai mult, nu mai rămâne decât să pliezi cu dibăcie ambalajele de carton ale cutiilor, să introduci în ele pliculețe umplute manual cu amestecuri de ceai și să le împachetezi. Fiecare ceai trece prin mâna omului de mai multe ori, ceea ce credem că conferă ceaiurilor o anumită putere.
„Când facem ceaiuri, nu credem că facem un produs, ci o facem cu sentimentul că pregătim mâncare pentru toată familia în bucătărie. De aceea, producția noastră de ceai este impregnată de dragostea oamenilor care o fac. ” - Suresh Kumar Sah, Ph.D.
4. Apoi nu trebuie decât să puneți ceaiurile în lăzi de lemn, pe care le construim noi cu mâna, și să umpleți întregul container de marfă cu 320 dintre ele.
5. Apoi are o călătorie lungă de la Kathmandu la Calcutta și apoi cu vaporul în jurul Sri Lanka, Canalul Suez și Strâmtoarea Gibraltar până la portul Hamburg. De aici, este doar o scurtă distanță cu trenul de marfă până la Praga, unde ne bucurăm împreună cu tine cu multe căni sănătoase de ceaiuri ayurvedice.