Chhatrapati Shivaji Maharaj (1630-1680) a fost un războinic legendar și un conducător înțelept al Imperiului Maratha, care a ocupat o mare parte din ceea ce este acum India.
Capitala sa a fost Pune, unde a domnit ca rege „Raja” și mai târziu și-a asumat titlul de împărat „Chatrapathi”, ridicându-se oficial la nivelul de monarh mogol. El a schimbat cursul istoriei Indiei, contestând domnia dinastiei Mughal și creând o societate mândră și patriotică dintr-o populație subjugată care în cele din urmă a spart puterea Imperiului Mughal.
Shivaji nu a luptat împotriva musulmanilor sau a religiei lor, ci doar împotriva dominației conducătorilor mogol. Dimpotrivă, a iubit și respectat profund toate religiile. El a spus odată că hinduismul și islamul sunt manifestări ale aceluiași spirit divin și i-a încurajat pe fiecare să-și practice propria religie.
Deși și-a îndeplinit cu conștiință îndatoririle regale, a simțit totuși că ceva lipsește din viața lui. Așa că a vizitat temple și locuri de pelerinaj, dar nu a putut experimenta adevărata pace și liniște ale meditației profunde. Așa că a început să caute un maestru. În cele din urmă, într-un sat, a găsit un sfânt stând sub un copac împreună cu câțiva dintre ucenicii săi. Shivaji s-a apropiat cu umilință de el și i-a cerut să-l accepte ca discipol al său. Sfântul a răspuns: „Te accept ca ucenic al meu, dar datoria ta este să-ți protejezi supușii. Datoria mea este să mă rog și să meditez. Dacă vrei, poți să mă vizitezi din când în când”. Regele Shivaji a fost de acord, s-a întors la palatul său pentru a-și relua îndatoririle regale și a fost foarte fericit că și-a găsit într-adevăr Maestrul spiritual. Numele acestui sfânt era Ramdas și era anul 1672.
Numele și faima lui Shivaji s-au răspândit cu mult dincolo de Maharashtra și au pătruns în toate colțurile subcontinentului indian. Până și guvernul britanic avea o admirație imensă pentru el. Toate abilitățile exterioare ale lui Shivaji se datorau curajului său moral și dimensiunii spirituale a vieții. Rugăciunea și meditația erau mai importante pentru el decât puterea regală. El dorea să fie un slujitor al lui Dumnezeu și nu un conducător al omului. El știa din experiența sa că succesul, bogăția și faima nu pot fi niciodată egale cu pacea interioară și fericirea.
Răsfățați-vă cu parfumul oriental străvechi al bețișoarelor de tămâie SHIVAJI infuzate cu uleiuri esențiale pure de smirnă Guggul, salvie, lemn de cedru și lemn de santal, rozmarin, mușcate și portocală amară, inspirate de legendarul rege indian Shivaji, care nu și-a dorit faima, ci pacea interioară profundă. Descoperiți Attar - Parfumurile Orientale ale Indiei Regale!