Prințesa Rajput Mira Bai (secolul al XVI-lea) provenea dintr-o familie regală din Rajasthan. La maturitate, însă, ea a renunțat la avere, a cutreierat țara, s-a asociat cu mistici rătăcitori și a devenit cel mai faimos poet și mistic al Indiei. În timpul vieții ei, ea a compus multe poezii și cântece spirituale devoționale cunoscute sub numele de „bhajans” care îl glorifica pe Krishna.
Statuie magică
Într-o zi, un om sfânt indian „sadhu” a vizitat palatul tatălui ei, regele Ratna Singh, care lupta constant împotriva împăraților moghul, și i-a oferit o statuie foarte frumoasă a lui Krishna. La acea vreme Mira Bai avea doar trei ani. Era extrem de nerăbdătoare să obțină statuia de la tatăl ei și, prin urmare, a încetat să mănânce. Ce altceva putea face tatăl ei decât să-i dea statuia fiicei sale. De atunci, Mira Bai s-a jucat cu statuia, a vorbit cu ea și i-a cântat. Și-a găsit în ea prietena ei preferată din copilărie.
De-a lungul timpului, pe măsură ce Mira Bai a crescut, rugăciunile ei au devenit mai sincere și mai devoționale. În fiecare zi petrecea ore întregi la statuie, vorbind cu ea, cântându-i și dansând în fața ei. Ea s-a comportat ca și cum ar vedea în statuie prezența reală și vie a Domnului Krishna, pe care îl venera. Părinții ei au fost deranjați de comportamentul ei și astfel au căsătorit-o cu prințul Bhoja Raj, care era fiul cel mai mare al regelui care domnea în Chittor. Mira Bai își îndeplinea îndatoririle de curte în timpul zilei și seara mergea la templu pentru a medita, a cânta și a dansa pentru prietenul ei din copilărie, Lord Krishna.
Sora soțului ei a urmărit activitățile tinerei Mira Bai și a fost foarte geloasă pe ea pentru devotamentul ei spiritual pur. Prin urmare, a început să răspândească zvonuri că se întâlnește în secret cu alți bărbați noaptea. Când soțul Mirei Bai a aflat acest lucru, a devenit foarte supărat. Și așa, într-o seară, când a venit în secret la templu, a auzit-o vorbind de fapt cu cineva. A spart ușa și a izbucnit cu sabia scoasă. Cu toate acestea, el a văzut-o doar pe Mira Bai vorbind cu statuia ei preferată a lui Krishna în rugăciunile ei. A râs și a spus: „O, sora mea nu mi-a spus decât minciuni!”
Vestea cântării ei sincere și devoționale a ajuns la împăratul mogol Akbar, care, deși însuși era musulman, admira foarte mult tradiția și cultura spirituală hindusă. Prin urmare, a decis să o caute pe Mira Bai, dar, din moment ce familia ei regală era cel mai mare dușman al său, s-a deghizat în călugăr rătăcitor și, împreună cu cântărețul său de curte Tansen, a vizitat-o în templul în care ea cânta. Amândoi au fost atât de încântați de cântarea și vocea ei pioasă, încât la plecare i-au lăsat cadou un colier cu diamante.
Potrivit legendei, Mira Bai a fuzionat în cele din urmă în mod miraculos în cântări devoționale cu statuia lui Krishna din templul Vrindavan.
Răsfățați-vă cu parfumul oriental străvechi al betisoarelor de tămâie MIRA BAI infuzate cu uleiuri esențiale pure de tămâie, levănțică, galban, cedru și lemn de santal, salcâm și iarbă de lămâie, inspirate de cântarea și devotamentul feeric al prințesei indiene Mira Bai. Descoperiți Attar - Parfumurile Orientale ale Indiei Regale!