Eşti aici

Calitatea Ayurvedică – Etichetari noi ale produselor

Toate preparatele noastre pe bază de plante sunt  prevăzute cu trei marcaje de calitate conform metodei de prelucrare, pentru care putem garanta pe deplin din punctul de vedere al Ayurveda ca producător. Aflați ce înseamnă fiecare etichetă și pe ce produse o puteți găsi.

Ayurveda, sau știința vieții și longevității, se bazează pe o cunoaștere profundă a naturii și a legilor ei, care i-a ajutat pe primii savanți ayurvedici din India antică să înțeleagă înțelepciunea simplă: toate ierburile care ne înconjoară sunt bune pentru sănătatea umană. Cu prelucrarea manuală tradițională și recoltarea din natură pură, ierburile ayurvedice își păstrează efectele dovedite de secole. Combinațiile lor potrivite împreună cu respectarea principiilor naturale ale unui stil de viață sănătos în conformitate cu constituția noastră individuală întăresc sau restabilesc sănătatea generală a organismului.

Ayurveda autentică - Ierburi Himalaya

Veți găsi acest logo pe toate cele 57 de tipuri de ceaiuri ayurvedice. Producția noastră de familie de ceaiuri din plante din Nepal abordează procesarea ierburilor ayurvedice într-un mod foarte tradițional. Ierburile sunt culese sălbatic într-o zonă mare din vestul, sudul și nord-estul Nepalului. Unele plante sunt culese la altitudinile mai mari ale Himalaya, dar unele sunt culese în tradiția generațiilor de familie de pe câmpuri mici de la poalele Himalaiei, unde datorită sezonului regulat al musonicului există suficientă umiditate, care împreună cu clima subtropicală și solul fertile oferă condiții ideale pentru agricultura ecologică naturală. După uscarea atentă a ierburilor la soare, are loc procesul de curățare și abia apoi părțile măcinate individual ale plantelor (flori, fructe, semințe, tulpini, frunze, scoarță, rizomi și rădăcini) sunt amestecate conform rețetelor ayurvedice. Întregul proces de preparare a ceaiurilor din plante se desfășoară într-un mod complet tradițional pe baza prelucrării pur manuală fără echipamentul tehnic al mecanizării moderne. Pe baza acestei abordări, care merge mână în mână cu armonia naturii și ritmul vieții locale, fiecare plantă își păstrează nu numai extractele sănătoase, ci și potența de vindecare, care se numește prabhava în Ayurveda.

Noul logo „Authentic Ayurveda - Himalayan Herbs” garantează că o ceașcă din fiecare ceai pe care îl faceți conține ierburi ayurvedice recoltate pe un sol sănătos în natură pură și procesate de localnicii de la poalele muntilor Himalaya.

„Când facem ceaiuri, nu credem că facem un produs, ci doar o facem cu senzația de a pregati o masă pentru întreaga familie în bucătărie”. - Suresh Kumar Sah, Ph.D. (Manager de producție pe bază de plante Everest Ayurveda, Nepal)

Aruncă o privire la colecția naturală de ierburi și la producția manuală de ceaiuri din Nepal

Ayurveda autentică - 100% natural

Veți găsi acest logo pe elixirurile noastre nutritive și purificatoare pe bază de plante, precum și pe fructele ayurvedice. Aceasta înseamnă că toate ingredientele folosite în produsele etichetate în acest fel provin de la cultivatori locali din surse pur naturale și sunt preparate în mod tradițional ayurvedic.

Prepararea elixirurilor din plante sau avalehas-urilor are loc exact așa cum este descrisă prepararea lor în textele ayurvedice clasice. Acestea se bazează pe fructul ayurvedic foarte apreciat Amla, care conține o cantitate mare de antioxidanți și vitamina C. Amla provine de la mici cultivatori, care îl recoltează manual din copacii Emblica officinalis din regiunile lor naturale din Rajasthan și Gujarat. Fructul Amla este mai întâi scufundat într-o baie de apă fierbinte pentru a-și separa carnea hrănitoare de miez. Se prepară apoi un decoct de plante dintr-un amestec de părți individuale din zeci de plante, care este apoi amestecat cu pulpa moale a fructului Amla. În următorul proces de încălzire suplimentară, excesul de apă se evaporă până când în faza finală rămâne doar o consistență sub formă de dulceață de plante. În esență, ea stă la baza unui elixir tonificant din plante numit Chyawanprash, care regenerează țesuturile corporale și întărește sistemul imunitar al organismului. Cercetările științifice moderne au arătat că Amla are o capacitate de reținere extrem de mare. Poate reține 95% din nutrienții săi, inclusiv vitamina C, indiferent de procesul de tratament.

Alte fructe ayurvedice, cum ar fi mango regal, jackfruit și papaya provin din zone din vestul și sudul Indiei, care nu sunt doar căminul habitatului lor natural, ci și capodopera localnicilor în abilitățile lor de procesare. Potrivit proverbului ayurvedic, care spune „nu există plantă pe lume care să nu fie bună pentru ceva”, aceste fructe conțin și multe vitamine, minerale și nutrienți. Pentru cea mai bună conservare a tuturor nutrienților, în prelucrarea acestora se folosește așa-numitul proces de albire. Aceasta metoda consta in scufundarea fructelor proaspete in apa fierbinte timp de 8 minute. Se taie apoi felii subtiri, care sunt scufundate in suc diluat de trestie de zahar proaspat stors. La final, feliile de fructe se clătesc cu apă rece pentru a îndepărta excesul de sirop de la suprafața pulpei fructelor. Bucățile de fructe sunt apoi uscate cu grijă folosind energia solară. Datorită acestui proces blând de preparare, fructele își păstrează durabilitatea și gustul suculent fără conservanți suplimentari.

Calitate RAW - 100% natural

Această etichetă împodobește gama modernă de băuturi calde ayurvedice. Pulberea fin măcinată din fructele Ayurvedic Amla împreună cu alte tipuri de superalimente sănătoase este preparată până la o temperatură maximă de 45 °C (113 °F) și, prin urmare, îi putem garanta calitatea RAW.

Amla proaspăt cules este uscată de localnici la soare, răspândindu-le pe acoperișurile plate ale caselor lor. Apoi este măcinat fin și amestecat cu pulbere măcinată pură din alte 11 ingrediente, cum ar fi ashwagandha, shatavari, turmeric, ghimbir, moringa, orz tânăr, spirulina, trandafir și lotus, care sunt cultivate complet organic în grădinile mari ale producției noastre din India. Gujarat. Shilajit-mumio, pe care îl amestecăm și cu amalaki, provine apoi din partea indiană a Himalaya din zonele Himachal Pradesh și Uttarakhand, unde este colectat de pe pereții de rocă sub forma unui sediment de calitate compus dintr-un amestec natural de organice  si substante anorganice, bogate in vitamine, minerale si oligoelemente.